Tweet foto: © 2014 Telewizja Kablowa Bełchatów / www.ebelchatow.pl
KUCHNIA+ W KWIETNIU SPRAWDZA, CO SIEDZI „W GŁOWIE SZEFA KUCHNI” .
Od początku kwietnia, w każdy wtorek i czwartek o 18:30 kuchnia+ wyemituje premierowe odcinki serii. Światowej sławy szef kuchni David Chang wyrusza w podróż w poszukiwaniu inspiracji kulinarnych. W tym celu stara się znaleźć połączenie pomiędzy jedzeniem a naturą, nauką, muzyką, sztuką, sportem czy historią. Każdy z tych elementów ma nadać przygotowywanym przez niego potrawom unikalną wartość. Program prezentuje nieszablonowe podejście do kwestii gotowania na ekranie. Łamie bariery pomiędzy prowadzącym a odbiorcą, zwiększa intensywność i dynamikę ukazywanych historii. Wszystko uzupełniają apetyczne i kuszące ujęcia potraw oraz wyrazista narracja prowadzona przez Anthony’ego Bourdaina.
W każdym odcinku, prowadzący opowiada o innym temacie. Widzowie będą mogli poznać inspirujące pomysły na wieprzowinę, dowiedzieć się, że Japonia to nie tylko sushi, poznać sposób przygotowania ramenu i metody wykorzystania w kuchni gnijących bananów, a także odkryć sekret ciasta Arnolda Palmera. Aby ukazać to bogactwo, David Chang odwiedza m.in. Montreal, Kopenhagę, Tokio, Katalonię i Nowy Jork. Podróżując spotyka się z największymi gwiazdami współczesnych kulinariów, w tym Ferranem Adrią, Renee Redzepim, Juanem Marią Arzakiem czy Seanem Brockiem.
David Chang jest znanym amerykańskim szefem kuchni i restauratorem koreańskiego pochodzenia. Jest właścicielem grupy restauracji Momofuku. Nowojorska Momofoku Ko zdobyła dwie gwiazdki Michelina. Widzowie kuchni+ znają go z gościnnych występów m.in. w programie „Top Chef: All Stars”. Został uznany przez magazyn „Time” za jednego ze stu najbardziej wpływowych ludzi świata. Ukończył Francuski Instytut Kulinarny.
kuchnia+ Dodaje smaku kuchnia+ to pierwszy w Polsce kanał, który dostarcza inspiracji pasjonatom kulinariów, zarówno rozpoczynającym swoją przygodę z gotowaniem, jak i wytrawnym adeptom tej sztuki. W ramówce nadawanej przez 24 godziny na dobę stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd, jak Jamie Oliver, Anthony Bourdain czy Martha Stewart, a także własne produkcje z udziałem polskich sław gastronomii: „Jakubiak lokalnie”, „Z.U.P.A.” czy „David w Europie” oraz program współtworzony przez widzów stacji „Warsztaty smaku kuchni+”. Kanał emituje także „cook news”, jedyny w Polsce program informacyjny poświęcony branży gastronomicznej i kulinarnej. Od 2009 roku stacja organizuje autorski przegląd filmów kulinarnych kuchnia+ food film fest. Zasięg techniczny stacji to blisko 3,5 mln gospodarstw domowych. kuchnia+ istnieje od 2006 roku. Tuż po starcie kanał został uznany za Debiut Roku przez Polską Izbę Komunikacji Elektronicznej, a w 2007 roku uhonorowany Kulinarnym Oskarem w kategorii Program Telewizyjny.
Oglądaj w sieci DOLSAT i DOLSAT HD.