PODZIEL SIĘ

Tweet foto: © 2017 Telewizja Kablowa Bełchatów / www.ebelchatow.pl

Uczniowie z klas I-III Technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Bełchatowie wzięli udział w konkursie na najlepszy wypiek wielkanocny. Było słodko i pysznie.

Coraz bliżej święta Wielkanocne, dlatego jak co roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Bełchatowie zorganizowany został konkurs wypieków wielkanocnych. W konkursie wzięło udział dziesięć drużyn, które mocno przykładały się do swojego zadania. Uczniowie przygotowali nie tylko tradycyjne wypieki, ale również starali się zaskoczyć jury nietypowymi rozwiązaniami. Głównym kryterium oceny były smak, wygląd i sposób podania wypieku, a także poprawność technik w sporządzaniu wypieków.

Przygotowane ciasta były nie tylko pyszne, ale także pięknie i ciekawie przystrojone. W konkursie wygrało "Ciasto marchewkowe" w wykonaniu Jakuba Papugi i Idy Lis z klasy Ig.
'
Drugie miejsce zajęły Patrycja Michalak i Patrycja Chudzik z klasy 2g z "Zielonym ciastem z kiwi", natomiast trzecim wypiekiem w konkursie okazał się "Mazurek pomarańczowy" Szymona Przyczki i Kamila Wąska z klasy 3g2. Dla trzech najlepszych zespołów przygotowano nagrody. Pozostali uczestnicy otrzymali drobne upominki pocieszenia.

TKB – Wielkanocne wypieki – 28.03.2017

TagiAktualnościBełchatów

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Informujemy, że na stronie ebelchatow.pl komentarze podlegają moderacji. Zostaną opublikowanie wkrótce po akceptacji.

Please enter your comment!
Please enter your name here