Tweet foto: © 2017 Telewizja Kablowa Bełchatów / www.ebelchatow.pl
10 dwuosobowych drużyn uczniów Technikum Gastronomicznego oraz Szkoły Branżowej I stopnia nr 2 walczyło o tytuł Masterschefa. Konkurs zorganizowano w ZSP nr 4 w ramach Tygodnia Przedsiębiorczości.
Uczniowie na przygotowanie potraw mieli 2 godziny. Dania przyrządzone przez drużyny choć zupełnie dowolne, musiały jednak nawiązywać do smaków jesieni.
Od polędwiczek wieprzowych z karemlizowanym jabłkiem, pizzę z dynią po szarlotkę z lodami. Uczniowie przygotowali tak różnorodne i smaczne dania, że jury miało olbrzymi problem z wyborem najlepszych.
Wygrała żeńska drużyna – Sandra Prorok i Natalia Gołuch, które przygotowały dynię piżmową faszerowaną kurczakiem, pieczarkami i papryką. W nagrodę dziewczyny otrzymały sprzęt AGD. Drugie miejsce wywalczyli Ida Lis i Jakub Papuga za polędwiczki z karmelizowanym jabłkiem, a trzecie Małgorzata Włodarczyk i Magdalena Rymarz za muszle z nadzieniem orzechowo- owocowym zapiekane w śliwkowym sosie.
Konkurs organizowany był już po raz 5.