Na ten konkurs zgłosiło się wielu chętnych, swoimi umiejętnościami pochwalić się mogło zaledwie 10 dwuosobowych drużyn. Dzisiaj w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 uczniowie zachwycali świątecznymi wypiekami. Wygrało oryginalne czekoladowe jajko z niespodzianką pod nazwą „Pryma Aprilis”.
10 drużyn i tyle też różnych propozycji ciast na świąteczny stół. Od przepysznej tarty, wariacji na temat naleśników, rozpływających się w ustach serników po gwiazdy drożdżowe z nadzieniem i ciasta czekoladowe.
Uczestnicy na przygotowanie popisowego ciasta mieli 3 godziny. Jury oceniło zarówno sam proces przygotowania wypieków, jak i i ich smak oraz sposób podania.
Najbardziej zaskoczyła propozycja czekoladowych jajek niespodzianek, które po polaniu gorącym sosem cytrynowym odkrywały słodką zawartość.
Wybór trzech najlepszych propozycji nie był prosty. Na uznanie zasługiwały wszystkie ciasta. Trzecie miejsce zdobyła propozycja ciemnego czekoladowego ciasta z wiśniami. Drugie baranek wielkanocny na zielonej łące.