Za nami kolejna edycja szkolnego Masterchefa organizowana w Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 2 – tym razem do konkursu przystąpiło 11 zespołów.
Każda grupa musiała opisać krótko swoje dzieło – następnie jury konkursu przystąpiło do degustacji. Liczyły się nie tylko wrażenia smakowe, ale także estetyczne podanie.
Ostatecznie pierwsze miejsce zajęła drużyna nr 8 w składzie: Natalia Krawczyk, Karolina Kłysik, które przygotowały kaczkę w sosie pomarańczowym z puree dyniowym w towarzystwie sałatki z granata.
Drugie miejsce zajęła drużyna nr VII – Kinga Samborska i Katarzyna Cieślak – z mięsno warzywną tartą.
Trzecie miejsce przypadło drużynie nr IX Oliwia Jaworska i Filip Dominikowski – z potrawą zrazy w sosie z prawdziwków z kopytkami dyniowymi i chipsami bekonowymi.
Organizatorem konkursu było ZSP nr 2 wraz z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną i Ochotniczym Hufcem Pracy.