Za nami wielki finał szkolnego konkursu „I Ty możesz zostać Masterchefem”, w którym uczestnicy musieli zaprezentować swoje umiejętności kulinarne. W roli głównej papryka.
Faszerowana papryka – to tegoroczne danie konkursowe. Dla uczniów ZSP nr 2 w Bełchatowie temat przewodni był wyzwaniem zarówno pod względem smaku, jak i kreatywności.
Uczniowie musieli wykorzystać paprykę jako główny składnik, ale nadzienie, sposób przygotowania oraz prezentacja pozostały w ich rękach.
Pierwsze miejsce zajęły: Ewelina Gajda i Julia Konieczna (papryka „jako tako po japońsku” z sezamową sałatką z marchwi i ogórka), II miejsce duet Iza Gąsiorowicz i Alicja Błoch (ognista papryka z wołowiną i orzechami pekan oraz sosem z czosnkiem niedźwiedzim), III miejsce Magdalena Komorowska i Paulina Zając (jesienna papryka w sosie pomidorowym z nutą bazylii).
Organizatorem konkursu była Łódzka Wojewódzka Komenda OHP w Łodzi wraz z Młodzieżowym Centrum Kariery w Bełchatowie we współpracy z ZSP nr 2 w Bełchatowie i Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną w Bełchatowie.