PODZIEL SIĘ

Tweet foto: Sportklub

Bartosz Kurek na antenie Sportklubu! Weekend emocji z Lega Pallavolo i Liga ASOBAL.

W sobotę i niedzielę w Sportklubie interesujące propozycje znajdą dla siebie zarówno fani siatkówki, jak i szczypiorniaka w najlepszym wydaniu. W tych dniach przeprowadzimy bowiem dwie transmisje z włoskiej Lega Pallavolo, w tym spotkanie z udziałem reprezentanta Polski, Bartosza Kurka, a także ciekawie zapowiadającą się potyczkę w Lidze ASOBAL pomiędzy FC Barceloną i Naturhouse La Rioja.

W niedzielę (NA ŻYWO w Sportklubie od 17.30) o dziewiątą z rzędu wygraną powalczy Bartosz Kurek i siatkarze Cucine Lube Banca Marche Maceraty. Podopieczni Alberto Giulianiego we wszystkich poprzednich meczach tego sezonu schodzili z parkietu zwycięzcy. Przed tygodniem gładko wygrali w Weronie z Calzedonią 3:0, a jednym z najskuteczniejszych zawodników (15 pkt) był Bartosz Kurek.

Cucine Lube Banca Marche Macerata – Bre Lannutti Cuneo
NA ŻYWO niedziela 15 grudnia, godz. 17.30

Tonno Callipo Calabria Vibo Valentina – Altotevere Cittá di Castello
NA ŻYWO sobota 14 grudnia, godz. 17.30

Tonno Callipo Calabria Vibo Valentia to typowa drużyna ze środka ligowej tabeli. W ośmiu kolejkach odniosła ona trzy zwycięstwa, pięciokrotnie schodziła zaś z parkietu pokonana. Identyczny bilans ma plasującą się jedną pozycję niżej Altotevere Cittá di Castello, która ma jednak na koncie jedno „oczko” mniej. W sobotnie popołudnie (NA ŻYWO w Sportklubie od 17.30) oba zespoły zmierzą się w bezpośrednim starciu, a jego faworytami będą gospodarze. Tydzień temu wygrali oni przed własną publicznością z Diatec Trentino przerywając tym samym serię trzech kolejnych porażek. Jeśli w sobotę pójdą za ciosem, mają szansę zdobyć kolejne punkty. Powinno być o nie tym łatwiej, że goście nie wygrali jeszcze w tym sezonie w obcej hali ani jednego meczu, a tylko w starciu z Trentino (porażka 2:3) wzbogacili swoje konto o jedno „oczko”.

TagiSportBełchatówsportklubkureksiatkówka

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Informujemy, że na stronie ebelchatow.pl komentarze podlegają moderacji. Zostaną opublikowanie wkrótce po akceptacji.

Please enter your comment!
Please enter your name here