To konkurs w którym trzeba wykazać się kreatywnością i umiejętnością łączenia różnych składników i smaków. Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 im. Romualda Traugutta zawalczyli o tytuł szkolnego Masterchefa.
W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 po raz kolejny zorganizowano konkurs kulinarny, który wzorowany był na programie Masterschef. Do konkursu przystąpiło 11 zespołów.
Pierwsze miejsce zajęli: Ida Lis i Jakub Papuga z klasy trzeciej, którzy przygotowali krem z kasztanów. Drugie miejsce wywalczyli Kacper Dychto i Dawid Szymczyński – także z klasy 3. Zespół przygotował pierś z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym. Natomiast ostatnie miejsce na podium zdobyły Katarzyna Banasiak i Anna Gorczyca z klasy 2, które przygotowały pierogi dyniowe z nadzieniem mięsno-warzywnym. Zwycięzcom gratulujemy.