6 dwuosobowych drużyn stanęło do rywalizacji kulinarnej w ZSP nr 4. Po raz kolejny szkoła wraz z Hufcem Pracy 5-11 zorganizowała dla uczniów klas gastronomicznych konkurs „Wigilijne smaki”.
Zadaniem drużyn było przygotowanie w ciągu 120 minut wybranej potrawy wigilijnej według własnego przepisu. Śledzie pod pierzynką, pstrąg w migdałach, drożdżowa gwiazda z makiem, ryba w sosie imbirowym – to propozycje młodych kucharzy.
Jury oceniało zarówno smak, prezentację, jak i zgodność zaproponowanych potraw z tematem przewodnim konkursu.
Wybór zwycięzców nie był wcale oczywisty i zanim jury podjęło ostateczną decyzje długo się naradzano.
Pierwsze miejsce zajęli Dariusz Madej i Szymon Sobieraj za pstrąga w migdałach, drugie miejsce –Magdalena Rymarz i Małgorzata Włodarczyk za gwiazdę z makiem, a na trzecim miejscu znaleźli się Kacper Dychto i Dawid Szymczyński za kapustę z rybą. Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy, a zwycięzcy atrakcyjny sprzęt gospodarstwa domowego renomowanej firmy.